Book: POSLEDNÍ

15:24

IMG_8295


Alexandra Oliva

Počet stran: 304
Rok vydání: 2017
Moje hodnocení: 35%
Vydavatelství: Knížní klub


Něco jako recenze:
Poprvé jsem se o tuhle knihu začala zajímat díky sponzorovanému příspěvku , který na mě vyskočil na facebooku (ha, cílená reklama - úspěšná). Kniha mě ale zaujala spíš kvůli svému přebalu - rozdělení na slabiky PO-SLED-NÍ. Začala jsem zkoumat, zda je nápis správně rozdělený. Do diskuse jsem zapojila polovinu svojí rodiny a několik kamarádů. No, byli jsme rozdělení na dva tábory, jeden tvrdil, že to je správně a druhý, že rozdělení má být PO-SLE-DNÍ (já jsem samozřejmě patřila do toho, který tvrdil, že to mají špatně). Jak to dopadlo je asi jasné. Správně to mají na přebalu (tudíž po-sled-ní). 
No a pak už mi to nedalo a knížku jsem si šla koupit aniž bych o ní cokoliv věděla… A to možná byla právě ta chyba, když jsem zjistila, že se jedná o “reality show” a jedinou, “poslední” přeživší, celkem mě to překvapilo a asi zklamalo/odradilo. Knihu jsem dočetla tak do půlky, pak jsem ji odložila kvůli zkouškovému a hned po jeho konci se k ní zase vrátila. Snažila jsem se jí dočíst co nejrychleji (abych ji měla z krku), protože nesnáším když nějakou knihu nedočtu, ale taky proto, že ač mě kniha nebavila, přišlo mi, že hlavní hrdinka popisuje pořád to samé a nic nového moc nepřichází a chtěla jsem vědět, jestli můj názor na ni vylepší alespoň závěr. Popravdě, lehce vylepšil, ale i tak o této knížce rozhodně nemůžu říct, že mě bavila.


Abstrakt:

Chtěla zažít dobrodružství. Nikdy by ji nenapadlo, jak daleko všechno zajde…Začalo to jako televizní reality show, nazvaná příznačně Ve tmě. Dvanáct účastníků vysadili v hlubokých lesích a vystavili podmínkám, které měly prověřit jejich sílu, odolnost, vytrvalost. Izolovaní od vnějšího světa netuší, že v něm došlo k něčemu strašlivému. Jakékoli projevy zkázy chápou coby součást hry, zinscenovanou zkoušku. Všude je přece sledují kamery, odposlouchávají mikrofony. Alespoň tak tomu všichni věří, včetně mladé ženy přezdívané Zoo, jedné z favoritek soutěže. Zoo chce obstát, tvrdošíjně jde za svým cílem. Ale realita se děsivě a nenávratně změnila. Tady už nejde o vítězství, ale o přežití… a nejen její. Brilantní napínavý psychothriller s apokalyptickou zápletkou vydává 25 nakladatelů po celém světě.

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Párty šaty
    Párty šaty

    Párty šaty MOHITO
    U MOHITO najdete jedinečné, elegantní a velmi vkusné společenské šaty. Nemáme nouzi o klasické modely v černé barvě, se kterými můžete vytvořit dokonalý vzhled na večírek. Nabízíme také šaty s výstřihem do V, srdíčkovým výstřihem, módním rozparkem, vypasované modely a šaty s volánky. Nezapomeňte styl přizpůsobit typu večírku. Na Silvestra, Ondřeje nebo jiné podobné události se můžete trochu odvázat a sáhnout po třpytkách, flitrech a dalších výrazných doplňcích. Podívejte se na naše speciální párty oblečení pro vás!
    Podívejte se na všechny naše šaty!

    OdpovědětVymazat